maandag 9 mei 2011

Body double speelde Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde bij blootscene keldermoord Zone Stad @ Vlaamse Babes



Body double speelde Lien Van De Kelder als Fien Bosvoorde bij blootscene keldermoord Zone Stad.



Misschien herinnert U het zich nog, oktober 2010 stond er plots een opmerkelijke vacature in de krant: ‘Dringend gezocht: naaktactrice.’




Voor een bekende Vlaamse dramareeks zocht het Gentse bureau Casting Studio een dame of babe om mee te spelen in enkele naaktscènes. 'Geen erotiek', benadrukte het rekruteringskantoor nog in de opvallende vacature.




Van de gelegenheidsactriceen Vlaamse Babe, die geen woord zou zeggen, werd alleen verwacht dat ze in evakostuum opdraafde. Ze werd in een zwembad aangevallen door een man. 'Aangezien de scène zich onder water afspeelt, heb je bij voorkeur voldoende zwemervaring en geen watervrees', stond ook nog in de oproep.




De Vlaamse naaktactrice moest de hoofdrolspeelster uit een Vlaamse dramareeks vervangen. Die weigerde namelijk de blootscène zelf te spelen.




Naar nu blijkt moest de actrice Lien van de Kelder vervangen in enkele naaktscènes van de politie serie Zone Stad.




De stand-in of body double van Lien van de Kelder diende op 14 en 21 oktober en 22 november 2010 beschikbaar te zijn. Verder diende de slanke jongedame met een cupmaat B of C aan borsten voorzien te zijn, en het liefst ook zonder tatoeëringen.




Tevens stond een 'professionele' vergoeding tegenover de naaktscène, zo werd nog beloofd in de advertentie. 'Naaktscènes worden beter betaald dan andere rollen.’ Volgens ingewijden variëren doorgaans vergoedingen van 250 tot 10.000 euro voor dit soort blootscènes.




In de oproep zochten de tv-makers dus een type Lien Van De Kelder.




Alle voorwaarden voor de stand-in van Lien van de Kelder in Zone Stad nog even op een rijtje:


Slank en cupmaat B of C


Vrouw tussen 20 en 35


Ongeveer 1,65 meter groot


Slank gebouwd


Cupmaat B of C


Geen tatoeëringen


Bij voorkeur donker kort tot halflang haar


Minimum aan acteerervaring




De stand-in of body double van Lien van de Kelder was deze weken uiteindelijk te zien in de afleveringen van Zone Stad ‘FASHION’ en ‘Moeders en hoeren’.




In deze afleveringen van Zone Stad viel Vlaamse Babe Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) in de handen van de keldermoordenaar.




Eerst is de opluchting nog groot als de vermoorde vrouw een look-a-like van Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) blijkt te zijn, de al eerder gememoreerde naaktactrice uit de advertentie.




Later wordt Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde duidelijk herkenbaar door de keldermoordenaar bloot vastgebonden in een kelder, waarna de keldermoordenaar de kelder laat onderlopen met water.


Dit leverde natuurlijk spannende beelden op, Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde naakt in het water, spartelend voor haar leven.




Oplettende kijkers hebben echter ontdekt dat weliswaar het gezicht van de vrouw in het water die van Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde was, maar dat de beelden van het naakte lichaam en borsten van de vrouw wederom van de stand-in, body double of look-a-like van Lien Van de Kelder waren. De borsten van de body double zouden dan ook minimaal 2 cupmaten te klein zijn.




Filmpje op het internet




Dat er met een vervangster is gewerkt voor Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde, kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. De scène geboeid in het zwembad van de kelder was misschien te gevaarlijk voor Lien Van de Kelder. Of mogelijk had de bekende Vlaamse actrice gewoon ook geen zin om naakt te gaan, omdat die beelden haar op het internet zouden achtervolgen. Toen Lien Van de Kelder in 2008 in Zone Stad haar blote rug en haar borsten liet zien, liep het internet over van de reacties en beeldfragmenten die beeld per beeld werden ontleed. Het ging toen om een naaktscène tussen Liens personage Fien en Lucas Neefs, gespeeld door Werner De Smedt.




Afwachten dus maar op een reactie van de hoofdpersoon, Lien Van de Kelder, zelf.


2 opmerkingen:

  1. vind ik een heel spannende aflevering , en ook heel schoon om zien wel in film verband .
    maar schoon geinproviseerd . fien wel knap nu
    maar het meot wel wat geweest zijn in de kelder
    knap gedaan .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wel veel actie in deze serie van zone stad .
    kelder moord poging van fien bosvoorde ,
    wel knap gespeeld . ook wat te zien zo
    nud in de kelder goed dat in sene gezet is
    heel scone aflevering . kijk altijd naar zone
    stad .

    BeantwoordenVerwijderen