dinsdag 1 april 2014

Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Elodie Ouedraogo en Miet Smet uit de kleren voor Kom op tegen Kanker naaktkalender van fotografe Lieve Blancquaert @ Vlaamse Babes


Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Elodie Ouedraogo en Miet Smet uit de kleren voor het goede doel Kom op tegen Kanker naaktkalender van fotografe Lieve Blancquaert.


Belgische babe Nathalie Meskens met elf andere bekende Vlaamse vrouwen voor het goede doel Kom op tegen Kanker uit de kleren op een naaktkalender

De namen van de twaalf bekende vrouwen die de naaktkalender van Kom op tegen Kanker zullen sieren, zijn bekend. Het gaat om Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Elodie Ouedraogo en Miet Smet. Dat maakten initiatiefnemers Annemie Struyf en Lieve Blancquaert bekend. Om de verkoop van de kalender niet in het gedrang te brengen, worden de naaktfoto's niet op internet gezet.

Met een naaktkalender wil Kom op tegen Kanker-meter Annemie Struyf een statement maken over vrouwen en kanker. Ze vond twaalf bekende Vlaamse vrouwen waaronder actrice Nathalie Meskens bereid om voor de camera van Lieve Blancquaert uit de kleren te gaan. Wie de bekende vrouwen zijn die volledig bloot gaan, is gisteren bekend gemaakt tijdens een persvoorstelling.

De twaalf 'Naked first ladies' zijn 'één voor één bekende gezichten uit de wereld van politiek, sport, film, media en muziek', aldus het persbericht van uitgeverij Lannoo.

Met een naaktkalender wil Kom op tegen Kanker-meter Annemie Struyf "sensibiliseren rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam, de fragiliteit van het bestaan." Ze vond twaalf bekende vrouwen, de Naked First Ladies, bereid om uit de kleren te gaan voor de camera van Lieve Blancquaert. Het gaat om onder meer Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom en Geertrui Windels, de First Lady of Europe. De opbrengst is voor Kom op tegen Kanker.

De twaalf vrouwen laten zich naakt op een zwart-witfoto van hun beste kant zien. Annemie Turtelboom vindt dat ze dat moet doen. "Een op de negen vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Weet je wat dat betekent? Statistisch gezien is het onmogelijk dat je geen enkele vrouw met borstkanker kent", zegt de minister van Justitie.

"Zodra Geertrui Windels als eerste had toegezegd, is de rest heel snel gevolgd", vertelt Lieve Blancquaert. "De vrouwen engageerden zich graag. Uit de quotes bij de foto's blijkt dat veel van de vrouwen in hun dichte vriendenkring of familie met borstkanker te maken kregen. Met de foto's willen ze vertellen wat het is om met een kwetsbaar lichaam te leven. Het is helemaal geen sexy babes kalender geworden."

Lieve Blancquaert wil enkel kwijt dat het zwart-witfoto's zijn en dat ze alle twaalf blij waren met het resultaat van de naaktfoto's. Ze benadrukt ook dat ze de bloot foto's nergens anders wil zien verschijnen. "Ik zal iedereen die de foto's elders publiceert, gerechtelijk vervolgen."

De twaalf vrouwen die uit de kleren gaan voor het goede doel zijn Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Miet Smet, en Elodie Ouedraogo.

De naaktkalender met Nathalie Meskens is vanaf zaterdag te koop in de Standaard Boekhandel.

Ter gelegenheid van Kom op tegen Kanker organiseerde meter Annemie Struyf een bekend initiatief: een naaktkalender met vrouwelijke B.V.'s. Naaktkalenders zijn hot in Vlaanderen, sinds Saartje Vandendriessche enkele jaren geleden op één het programma de Naaktkalender presenteerde. In de lijst van deelnemers staan naast Nathalie Meskens drie zeer opmerkelijke namen, die van Annemie Turtelboom (Open VLD, minister van justitie), Hilde Crevits (CD&V, Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit) en Miet Smet (69 jaar oud, minister van Staat).

Dit nieuws werd bevestigd door de woordvoerder van minister Turtelboom. De dames zullen zich in evakostuum aan de lens van Lieve Blancquaert overgeven.

Naast deze ministers zullen ook Nathalie Meskens, Annemie Struyf zelf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Gilda De Bal, Joke Devynck en Elodie Ouedraogo hun steentje bijdragen. Ook Lieve Blancquaert zou zich naakt laten fotograferen.

Gisteren  werd de naaktkalender voorgesteld van Lieve Blancquaert ten voordele van Kom op tegen Kanker. Twaalf bekende vrouwen gingen uit te kleren. Onder hen minister Hilde Crevits en actrices Nathalie Meskens en Joke Devynck.

Lannoo, de uitgever van de kalender, liet al weten dat de 'naked first ladies' bekende gezichten uit politiek, sport, film, media en muziek zijn.

Naast Crevits en Devynck gaat het ook nog om Miet Smet, Annemie Turtelboom, Trui Windels (de first lady van Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad), Nathalie Meskens, Natalia, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Gilda De Bal en Elodie Ouedraogo. Annemie Struyf zal zorgen voor bijpassende teksten.

Belgische ministers op naaktkalender

Enkele vrouwelijke ministers uit België staan op een naaktkalender. De opbrengst van de verkoop gaat naar de antikankercampagne Kom Op Tegen Kanker.

De kalender met twaalf Vlaamse topvrouwen ligt vanaf zaterdag in de Vlaamse boekhandels, aldus een woordvoerster van de betrokken uitgeverij donderdag. Onder de vrouwen die hebben geposeerd, zijn de Belgische minister van Justitie Annemie Turtelboom, Hilde Crevits (Vlaams minister van Openbare Werken) en de echtgenote van Europees president Herman Van Rompuy, Geertrui Windels.

Verder gaat het om bekende gezichten uit de wereld van de sport, film, media en muziek zoals actrice Nathalie Meskens.

Natalia zonder kleren op kalender

Zangeres gaat volledig naakt in fotoshoot voor het goede doel.

Zangeres Natalia is één van de twaalf dames die enkele weken geleden uit de kleren ging voor een naaktkalender ten voordele van Kom op tegen kanker.

De zangeres moest niet lang nadenken toen men haar de vraag stelde want als ze iets positiefs kan bijdragen om de strijd tegen kanker aan te gaan, dan gaat ze ervoor. Natalia had één wens: ze wou de maand april sieren en daar had Natalia een goede reden voor: haar overleden papa is jarig op 20 april.

Twaalf maanden betekent dus twaalf dames. Onder andere de hoogzwangere Sofie Van Moll, Francesca Vanthielen, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck en Nathalie Meskens volgden haar voorbeeld. Maar ook Geertrui Wendels, de vrouw van Erik Van Rompuy en Miet Smet gingen volledig naakt. Niet iedereen was meteen enthousiast maar de dames gingen uiteindelijk toch uit de kleren want Kom op tegen kanker is een goed doel als geen ander. Bijna iedereen had van dichtbij al wel met de vreselijke ziekte te maken en dus gingen ze voluit voor deze unieke ervaring.

De naaktkalender met Nathalie Meskens is vanaf zaterdag te koop in de winkels van Standaard Boekhandel, kost amper 10 euro en de opbrengst gaat naar het goede doel, allemaal kopen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten