zondag 28 november 2010

Saartje Vandendriessche Finale De N@@ktkalender @ Vlaamse Babes


Brandweer van Hasselt wint finale 'De Naaktkalender' met host Saartje Vandendriessche.

Niet de knappe naakte verpleegsters of de zwoele blote rugbyspeelsters, maar de brandweermannen uit Hasselt wonnen de finale van De Naaktkalender 2009. Hun naakt kalender wordt gedrukt en verspreid over heel Vlaanderen.
De Hasseltse brandweermannen zullen zichzelf volgend jaar nog vaak tegenkomen. Vlaanderen besliste gisteravond tijdens een spannende live-uitzending vanuit het Fotomuseum in Antwerpen dat ze het liefst de blote brandweermannen in hun woonkamer zouden zien.

De naakt kalender wordt in eerste instantie gedrukt op 10.000 exemplaren en is vanaf 13 december te koop. Ter vergelijking: de oplage van Playboy bedraagt maandelijks ongeveer evenveel stuks.

Naaktkalenders zijn, sinds Helen Mirren & co. vijf jaar geleden uit de kleren gingen in de film Calendar Girls, een echte hype. Ook in Vlaanderen grijpen verenigingen tijdens de eindejaarsperiode massaal naar de naaktkalender om hun clubkas te spekken. Voor het televisieprogramma van Vlaamse babe Saartje Vandendriessche op Eén schreven zich maar liefst 350 groepen en verenigingen in, waaruit er tien geselecteerd werden om voor het scherm uit de kleren te gaan.

Na een afvalrace kregen de vijf finalisten vorige week de opdracht om voor de finale de ultieme coverfoto te maken voor hun naaktkalender. De fotograaf die hen eerder al hielp met de sexy bloot fotoshoot, stond een halve dag tot hun beschikking.

De verschillende groepen haalden nog eens alles uit de kast voor die laatste uitdaging. De Gentse autoracers trokken in hun blootje een racewagen over de besneeuwde Groenplaats en de rugbyspeelsters gingen op de foto met andere ongewone sporters.

De brandweermannen kwamen voor de finale-uitzending met een erg origineel ontwerp op de proppen: ze trommelden meer dan honderd vijftig Limburgse brandweerlieden op voor de coverfoto.

‘We hebben natuurlijk veel vrienden en collega’s opgetrommeld. Het Limburggevoel is niet te onderschatten’, zegt een stralende Rudi Vos. ‘Heel vaak hebben we de vraag gekregen of we nu ook naakt zullen komen blussen.’

Met hun ontwerp hebben ze getracht het familiegevoel onder de brandweer in beeld te brengen. De opbrengst van de naaktkalender van de brandweermannen gaat naar de National Burn Camps van de Belgische brandwondencentra. Dat zijn de kampen die ingericht worden voor jongeren met brandwonden.

Brandweer Hasselt wint De Naaktkalender

De binken van de brandweer van Hasselt werden maandag verkozen tot winnaars van een succesvolle reeks van De Naaktkalender.

Tijdens de grote finale namen de brandweer van Hasselt, de kappers, het rugbyteam, de autoracers en de verplegers van het UZ Jette het afgelopen maandag tegen elkaar op. De finale met als presentatrice Saartje Vandendriessche vond plaats in het Fotomuseum van Antwerpen.

De finalisten hadden één week tijd om de ultieme coverfoto te maken voor hun naaktkalender. Daarnaast moesten ze actie voeren voor hun groep, want er kon een hele week gestemd worden. Saartje Vandendriessche en Ben Roelants zorgden maandagavond voor een spannende finale van De naaktkalender.

Van 25 november 2008 tot 4 januari 2009 loopt in het Fotomuseum van de provincie Antwerpen een tentoonstelling met foto’s van De naaktkalender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten