donderdag 18 november 2010

Geena Lisa Peeters 'bodypaint' in omroepstoel @ Vlaamse Babes


Geena Lisa Peeters: "Met naakte ludieke acties kan je veel bereiken"Toen Kom op tegen Kanker in het najaar 2004 bij haar aanklopte om "Kom op en stop" te ondersteunen met een stunt om zich naakt te geven en haar borsten aan het Belgische publiek te tonen, aarzelde Vlaamse Babe Geena Lisa geen seconde. Samen met Marijn Devalck, Katja Retsin en Sabine Hagedoren daagde ze Vlaanderen uit om massaal te stoppen met roken. Als tegenprestatie verscheen ze eind januari 2005 één minuut lang op het televisiescherm in een heel bijzondere outfit: enkel en alleen gekleed in een likje verf, naakt dus.

"De stunt met de bodypainting vond ik heel geslaagd", klinkt het bij Geena Lisa als we polsen naar haar persoonlijke hoogtepunten van de campagne 2004-2005. "Ik stond versteld van de vele reacties. Iedereen wist dat het over 30.000 mensen ging die zouden stoppen met roken. Een derde heeft het volgehouden. Dat zijn maar liefst 10.000 mensen. Het is het resultaat van een actie gedragen door veel bekende en minder bekende Vlamingen. Ik ben er fier op dat we dat in groep hebben kunnen bewerkstellingen. Ook de manier waarop vond ik heel aantrekkelijk. Een beetje speels, uitdagend, erotisch, verrassend. Het gaat natuurlijk om een ernstig onderwerp maar met zulke ludieke naakt acties kan je veel bereiken."U werkte vroeger al mee aan andere campagnes zoals "Massaal op de schaal". Van wanneer dateert uw eerste contact met Kom op tegen Kanker?

"Van toen ik plantjes kocht en de start- en slotshows volgde op de televisie. Toen ik zelf voor de televisie ging werken, geraakte ik nauwer betrokken bij de activiteiten van Kom op, onder meer door mijn deelname aan acties."

Geena Lisa deze avond naakt op tv

Vlaanderen is 30.000 rokers armer. Dus moet Geena Lisa haar belofte nakomen. Vanavond om 20 uur kondigt ze zonder kleren en alleen met een likje verf op haar lichaam de programma's op Eén aan. ,,Ik kijk er weliswaar niet naar uit, maar ik ben ook niet zenuwachtig'', zegt Geena.
,,Ik word door een steengoede bodypainter beschilderd. Je ziet amper dat ik helemaal naakt in de omroepzetel zal zitten.''Geena Lisa Peeters pas geverfd bloot in omroepzetel
Eén-omroepster lost belofte aan stoppende rokers braafjes inDe uitdaging was eenvoudig: als nog eens 10.000 rokers zich zouden inschrijven op de website van Kom op en Stop, dan zou Geena Lisa Peeters gisteren eventjes naakt omroepen. Weliswaar bedekt met een laagje kunstzinnige bodypaintverf.
Visagiste Barbara Jéhansart mocht de klus klaren: met spons en penseel en met huidvriendelijke bodypaintverf - voor wie thuis wil proberen, de merken Kraylan en Fardel zijn aan te bevelen - voorzag zij het bovenlichaam van Geena Lisa van een kleurrijk laagje, met geel, oranje en bruin als hoofdtinten: ,,Vooraf hadden we een aantal duidelijke afspraken gemaakt. Het mocht zeker niet aanstootgevend en zelfs niet erotisch zijn, hooguit een beetje teasend .''Hoe zorg je er voor dat het niet aanstootgevend is?,,Dat begint al bij het model zelf. Met Geena Lisa leverde dat geen enkel probleem op. Ze is heel professioneel met haar vak bezig. Ik heb dan ook rekening gehouden met haar suggesties. Het ontwerp van de tekening is eveneens bepalend. Ik heb het speels en vrouwelijk gehouden. En verder heb je het camerastandpunt en de belichting natuurlijk, die kan je zodanig instellen dat iedereen er zich goed bij voelt. Ook Geena Lisa zelf.''Hallo, Geena Lisa?


,,Ik ben helemaal niet preuts, maar uiteindelijk heb ik toch bijna de hele tijd mijn armen gekruist. Per slot van rekening verscheen ik naakt in beeld rond acht uur 's avonds, en dan kijken er nog kinderen. Het is niet de bedoeling dat de kijkers anderhalf uur zitten te zoeken naar mijn borsten en tepels.''Hou je er een goed gevoel aan over?,,Eigenlijk wel. Vergeet niet waarom ik het gedaan heb, hé. Opdat de mensen zouden stoppen met roken. Aan al die rokers die zich geëngageerd hebben is mijn advies: volhouden jongens!''De stunt van Geena Lisa om naakt, alleen met een likje verf om te roepen, heeft Eén geen windeieren gelegd. Geena en haar tetten verschenen weliswaar een kwartiertje later dan verwacht op de afspraak, maar de kijkers zaten in groten getale op haar te wachten. Geena Lisa kwam na Man bijt hond, dat 1,41 miljoen kijkers lokte, in beeld. Om precies 20 uur, 16 minuten en 22 seconden toen ze even zonder gekruiste armen voor haar borsten in beeld was, bereikte Eén een piek van 1.235.700 Vlamingen. Haar unieke aankondiging was goed nieuws voor Het leven zoals het is in de zoo . De docusoap lokte 1,259 miljoen geïnteresseerden en was meteen het best bekeken programma van de avond. Voor Thuis zaten nog 1,117 miljoen fans voor de buis.Het heeft wel iets van een fata morgana: als we allemaal stoppen met roken, kruipt ze binnenkort enkel en alleen gekleed in een likje verf, naakt dus, het omroephokje in. Zonder gêne is Geena Lisa best wel te vinden voor een uitdaging. Maar goeie voornemens?
,,Nee, die zijn niet aan mij besteed'', zegt de Mona Lisa der omroepsters. ,,Ik laat het allemaal op mij afkomen. Ik ben van niets bang. En dat doet deugd, want zodra de angst er niet meer is, valt er een serieuze last van je schouders.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten